Cursus Luchtwassers in de veehouderij – techniek & regelgeving

Belangrijke informatie

 • Woensdag 21 of 28 juni in Eindhoven
 • 09.00 - 16.00 uur en aansluitend informele borrel
 • Eindhoven
 • € 475,00 (excl. btw) incl. thee, koffie, lunch en borrel
 • Agrarische (en industriële) toezichthouders
 • Basiskennis Activiteitenbesluit milieubeheer gewenst

Cursus Luchtwassers in de veehouderij

Kennis en ervaringen delen doen we graag bij Synned! Niet alleen rechtstreeks op de werkvloer bij onze opdrachtgevers, maar ook via het verzorgen van trainingen en cursussen bijvoorbeeld op gebied van de fysieke leefomgeving. Zo dragen wij ons steentje bij aan het verbeteren van de kwaliteit van de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Sinds jaar en dag ligt vergunningverlening, toezicht en handhaving bij agrarische bedrijven in Nederland als gevolg van heel veel redenen onder een vergrootglas. Kijk naar de stikstofproblematiek, stoppersregeling, varkenspest, vogelgriep, mestproblematiek, fipronil-affaire, aanpak agrarische leegstand, verdere innovatie en verduurzaming agrarische sector en nog veel meer.

Omgevingsdiensten zullen de komende jaren agrarische bedrijven frequenter bezoeken voor het uitvoeren van milieucontroles. Hier zul je als toezichthouder steeds vaker te maken krijgen met luchtwassers. Dan is het goed dat je als toezichthouder je technische kennis up-to-date is én houdt over luchtwassers en de bijbehorende milieuwet- en regelgeving. Omgevingsdiensten zijn ook belast met het beoordelen van meldingen Activiteitenbesluit milieubeheer of aanvragen om een Omgevingsvergunning van agrarische bedrijven.

Door het volgen van onze 1-daagse cursus ‘Luchtwassers in de veehouderij’ is deze kennis weer helemaal up-to-date.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.

Onderwerpen

Tijdens de cursus zullen onder andere deze onderwerpen aan bod komen:

 • Opbouw en soorten luchtwassers;
 • Capaciteitsberekening;
 • Dimensioneringsplan;
 • Opleveringsverklaring;
 • Ventilatie(behoefte);
 • Technische onderdelen;
 • Data van de elektronische monitoring.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor iedereen die beroepshalve zijn of haar kennis over de agrarische milieuwet- en regelgeving met betrekking tot luchtwassers wil verhogen. Dit kunnen ervaren agrarische toezichthouders en vergunningverleners zijn werkzaam (in vaste dienst dan wel op detacheringsbasis) bij omgevingsdiensten, maar ook industriële toezichthouders en vergunningverleners die hun kennis willen verbreden naar agrarisch toezicht en handhaving. Enige basiskennis van het Activiteitenbesluit milieubeheer is gewenst. Daarnaast zal een doorkijk worden gegeven naar de Omgevingswet. Cursisten prijzen ons over de diepgang en detailniveau van onze cursussen welke direct in de dagelijkse praktijk toegepast kunnen worden.

Kennis op maat

Om de cursus nog meer op maat voor jou te maken, vragen we je om casussen aan te leveren met betrekking tot de onderwerpen die worden behandeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dimensioneringsplan, opleveringsverklaring, ventilatiebehoefte en het interpreteren van de data van elektronische monitoring.

Zeer ervaren cursusleider

De cursusleider Michiel Migchelbrink werkt bij Synned en werkzaam bij de Omgevingsdienst Brabant Noord en Omgevingsdienst Twente. Hij is een zeer ervaren toezichthouder in het agrarische werkveld. In de loop der jaren heeft hij zich, vanwege zijn affiniteit met techniek, gespecialiseerd in het toezicht op luchtwassers in de veehouderij.

Data, locatie en programma

De 1-daagse cursus is op:

 • Woensdag 21 juni, Synned, Parklaan 60 in Eindhoven OF
 • Woensdag 28 juni, Synned, Parklaan 60 in Eindhoven

We ontvangen je graag op een van deze dagen vanaf 09.00 uur met koffie en thee en dan starten we om 09.30 uur en in de middag staat er een lunch voor je klaar. De cursus duurt tot 16.00 uur en daarna sluiten we af met een informele borrel met zelfgebrouwen Synbier.
Alle cursusdagen zijn onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen.

Kosten

De cursus kost € 475,00 per dag incl. koffie/thee, lunch en borrel (excl. btw).

Cursus op eigen locatie

Het is ook mogelijk om deze cursus incompany te geven en we kunnen onderdelen van de cursussen als maatwerk aanbieden. Wij informeren je graag over de mogelijkheden, 040 – 851 2155.

  Uw Naam *

  Uw E-mail *

  Uw Bedrijfsnaam

  Uw Telefoonnummer

  Uw functie/beroep

  Ik meld me aan voor de cursus op:

  Opmerkingen/suggesties

  Contact

  Meer weten over onze trainingen & cursussen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Contact
  SynnedBVCursus Luchtwassers in de veehouderij