Anouk op weg naar de top!

Anouk is 25 jaar oud en werkt nu sinds een paar maanden bij Synned. Anouk koos na haar opleiding Natuur en Communicatie voor Milieu Beheer. Ze begon met een traineeship, daarna is ze het Synned-team komen versterken als Junior Toezichthouder Milieu. Lees hieronder haar verhaal en hoe haar carrière in een sneltreinvaart is gestart!

Hoe gaat het nu met je?

“Ja, gaat goed, ik heb het naar mijn zin hier. Ik werk samen met leuke collega’s en als ik een vraag heb, dan zijn mijn collega’s er voor ondersteuning. Dat bevalt mij erg goed!”

Even terug naar het begin…..  Welke opleiding heb je gedaan?

“Ik heb Natuur en Communicatie gestudeerd, dit is een beetje een andere richting. Er zijn wel onderwerpen die overlappen, maar een groot gedeelte is ook anders. Ik vond eigenlijk veel onderwerpen leuk, maar had altijd al affiniteit met de agrarische wereld”

“Nadat ik mijn opleiding Natuur en Communicatie had afgerond wist ik nog niet zeker of ik meteen het werkveld in wilde of wilde doorleren. Daarom besloot ik om te kiezen voor een traineeship. Het mooie van een traineeship is dat je leren en werken kan combineren maar ook loon krijgt in plaats van een stagevergoeding. Dit vind ik een erg fijne overgang vanuit mijn afgeronde opleiding.”

Hoe verliep je traineeship?

“Tijdens mijn traineeship liep ik drie dagen mee met een senior collega en kreeg ik twee dagen de tijd om mijzelf de stof eigen te maken. Door deze combi kon ik wat ik leerde meteen toepassen in de praktijk en dat maakt het leren een stuk leuker en effectiever.”

Hoe werkt het in de praktijk als je mee gaat op controle?

“In de dagen dat ik mee liep bestaat het werk uit het controleren van agrarische vergunningen. In de voorbereiding wordt per bedrijf eerst op papier gekeken naar wat er in het verleden op het bedrijf heeft plaatsgevonden en hoe de huidige situatie zou moeten zijn. Hierbij controleer je of het bedrijf zich aan de normen en regelgeving van de milieuwetgeving houdt en wat ze moeten doen om te blijven voldoen. Dit administratieve werk is altijd een soort puzzel waarbij je moet uitzoeken wat specifiek voor die locatie en categorie van toepassing is.”

“Na de voorbereiding ga je op bezoek bij de ondernemer om te controleren of de ondernemer de wet en regelgeving ook naleeft. Ondanks dat er momenteel veel veranderingen en commotie is rondom de agrarische wet- en regelgeving vind ik dit toch het leukste onderdeel. Naast dat de boeren lang niet zo boos zijn als op het nieuws wordt afgeschilderd is je communicatiestijl ook erg belangrijk om de sfeer te bepalen van z’n gesprek. Bij Synned wordt veel aandacht besteed aan kwaliteit en daarom ligt de aandacht niet alleen op weten hoe het zit maar ook op weten waarom iets zo zit. Tijdens een bezoek bij de ondernemer ben je dus naast controleur eigenlijk ook een soort intermediair die kan uitleggen waarom iets op een bepaalde manier gedaan moet worden. Hierdoor veranderd de sfeer vaak al. Bij deze bezoeken is het wel belangrijk dat je niet enkel affiniteit hebt met het milieu maar ook met het agrarische beroep, want je bent vaak ook de persoon waar de ondernemer even zij ei kwijt moet.”

En nu het goede nieuws je hebt je traineeship succesvol afgerond!

“Ja, daar ben ik echt heel erg blij mee! Nadat ik in november begonnen ben met de traineeship heb ik zowel in ‘s-Hertogenbosch meegelopen als in Tilburg. Langzamerhand mocht ik bij simpele controles steeds meer zelf doen en daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Inmiddels heb ik een gesprek gehad met de omgevingsdienst en zij willen mij in dienst nemen, waardoor ik bij Synned met mijn junior contract aan de slag mag gaan! In twee maanden heb ik zoveel geleerd en heb ik goed mijn draai kunnen vinden en mag ik nu lekker zelf aan de slag!”

Heb je nog vragen of wil je meer weten, neem dan contact met ons op!

Synned
info@synned.nl
040-8512158

SynnedBVAnouk op weg naar de top!